\"حميد بختياري\" کارشناس صنايع‌دستي ايلام با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) تصريح کرد : نمدمالي يکي از ابتدايي‌ترين شيوه‌هاي نساجي سنتي است که همواره دامداران استان از پشم براي تهيه انواع کفپوش‌ها و تن پوش‌ استفاده مي‌کنند و از مزاياي فراوان نمد، بهره‌هاي فراواني مي‌برند.

وي با اشاره به مزاياي نمد گفت: عايق بودن در برابر سرما و گرما، استحکام، انعطاف‌‌پذيري، مواد اوليه ارزان و قابل دسترس و کوتاه بودن زمان براي توليد، از جمله مهمترين مزاياي کاربرد نمد است.

کارشناس صنايع‌دستي ايلام يادآور شد: مردم اين استان با توجه به سابقه‌اي که در امر دامداري دارند به طور گسترده و از زمان‌هاي گذشته تاکنون به حرفه نمد مالي مشغول بوده‌اند.

بختياري با اشاره به جايگاه نمد مالي در ايلام تصريح کرد: نمد مالي در درجه اول در گروه‌هاي کوچ‌نشين و در در جه بعدي در زندگي مردم روستاها قرار دارد.

وي ادامه داد: مراکز اصلي توليد نمد در استان، شهرهاي ايلام، ايوان، شيروان‌چروادل، مهران، دره‌شهر، آبدانان و بخش صالح‌آباد است.

اين مقام مسئول افزود:مواد اوليه نمد به طور معمول علاوه بر پشم از ضايعات پشم و نيز کرک تهيه مي‌شود.

وي گفت: نقش‌هاي متداول روي نمد در استان ايلام شامل زيگزاگ، شمشير و تپانچه، زرينه و سيمينه(رنگين‌کمان)، درخت، گنجشک، بزکوهي، گلابي، جقه و پنجه‌مرغي است.

بختياري با اشاره با اينکه تنها 5 دهم درصد از 7544 صنعتگر استان، به اين حرفه اشتغال دارند، خاطر نشان کرد: از جمله دلايل بي‌توجهي به اين رشته را مي‌توان به فصلي بودن شرايط توليد آن دانست.

وي افزود: از طرفي مي‌توان سختي شرايط کار و پايين بودن قيمت تمام شده آن که براي توليدکنندگان به صرفه نيست را از ديگر دلايل کم‌رنگ شدن فعاليت نمد برشمرد.

خاطرنشان مي‌شود؛ استان ايلام با بيش از هشت هزار صنعتگر فعال از قطب‌هاي اصلي صنايع دستي کشور محسوب مي‌شود.

114/



انتهای پیام/

کد خبر 1386072532